Termeni si conditii

Aspecte generale, definitii si termeni

 

www.matteoimobiliare.ro este un site aflat in proprietatea exclusiva a societatii CREATE DESIGN MGC S.R.L., persoana juridica de nationalitate romana, avand sediul social in Bucuresti, strada Mezes, nr. 9, Sector 1, avand numar de ordine in Registrul Comertului J40/7212/2020 si cod unic de inregistrare fiscala 420702620.

Vanzator – S.C. CREATE DESIGN MGC S.R.L. mentionata mai sus.

Cumparator – persoana fizica care isi face un Cont in Site si efectueaza o Comanda.

Client – persoana fizica care are sau obtine acces la CONTINUT, prin orice mijloc de comunicare pus la dispozitie de catre CREATE DESIGN MGC S.R.L. (electronic, telefonic, etc) sau in baza unui acord de utilizare existent intre  CREATE DESIGN MGC S.R.L. si acesta si care necesita crearea si utilizarea unui CONT.

Accesarea prezentului site sau a oricarei parti a acestuia presupune acordul dvs. tacit cu termenii si conditiile ce urmeaza. Acordul de utilizare si comanda produce efecte juridice intre dumneavoastra si societatea CREATE DESIGN MGC S.R.L.. Acceptarea se considera tacita si fara rezerve.

Utilizator – orice persoana fizica inregistrata pe Site, care, prin finalizarea procesului de creare a Contului, si-a dat acordul cu privire la clauzele specifice site-ului din sectiunea Termeni si Conditii Generale.

Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul transmite Vanzatorului, prin intermediul Site-ului intentia sa de a achizitiona Bunuri si Servicii de pe Site.

Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu, inclusiv documentele si serviciile mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului ca urmare a Contractului incheiat.

Campanie – actiunea de a expune in scop comercial, un numar finit de Bunuri si/sau Servicii avand un stoc limitat si predefinit, pentru o perioada limitata de timp stabilita de catre Vanzator.

Contract – reprezinta contractul la distanta incheiat intre Vanzator si Cumparator, fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului.

Prezentele clauze nu se aplica si paginilor de internet la care se face referire sau trimitere in site–ul www.matteoimobiliare.ro, iar CREATE DESIGN MGC S.R.L. nu este raspunzator de continutul acestor site–uri apartinand unor terte persoane. Prezentarea unor linkuri de internet apartinand altora se poate face in scop informativ sau publicitar.

matteoimobiliare.ro este un site destinat prezentarii produselor noastre, precum si facilitarii comercializarii acestora electronic sau prin intermediul comenzilor telefonice.

Document – prezentele Termene si Conditii.

CREATE DESIGN MGC S.R.L isi rezerva dreptul de a actualiza prezentii termeni si conditii fara o notificare prealabila a persoanelor care utilizeaza acest site, modificarile intrand in vigoare de la momentul publicarii lor pe site. Este obligatia Clientilor si a Vizitatorilor de a verifica periodic clauzele cuprinse in prezentii termeni si conditii. 

 

Documente contractuale

 

1. Prin inregistrarea unei Comenzi pe Site, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi deruleaza operatiunile comerciale.

2. Notificarea primita de catre Cumparator, dupa efectuarea Comenzii are rol de informare si nu reprezinta acceptarea Comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

3. Pentru motive justificate, Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea Bunurilor si/sau Serviciilor din Comanda. Daca modifica cantitatea de Bunuri si/sau Servicii din Comanda va anunta Cumparatorul la adresa de e-mail sau la numarul de telefon puse la dispozitia Vanzatorului la efectuarea Comenzii si va returna suma achitata.

Ne rezervam dreptul de a opera modificari de continut, forma, asezare, preturi, produse, fara a fi necesara anuntarea in prealabil a Clientilor/ Vizitatorilor despre acestea.

4. Contractul se considera incheiat intre Vanzator si Cumparator in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

5. Documentul si informatiile puse la dispozitie de catre Vanzator pe Site vor sta la baza Contractului, in completarea acestuia fiind certificatul de garantie emis de catre Vanzator sau un furnizor al acestuia pentru Bunurile achizitionate.

6. Toate tarifele aferente Bunurilor si/sau Serviciilor prezentate pe Site sunt exprimate in lei (RON) si nu includ T.V.A.

 

Modalitati de utilizare a site-ului www.matteoimobiliare.ro

 

1. Plasarea comenzii

Comenzile se pot efectua online sau telefonic.

a) Comanda online - Orice persoana interesata poate plasa o comanda, completand formularul de comanda din sectiunea speciala in acest sens. Aceasta metoda este preferabila deoarece produsele si cantitatea sunt identificate clar si sigur si aveti acces in permanenta la efectuarea unei asemenea comenzi, programul de plasare a acestora fiind NON – STOP. Inregistrarea fiecarei persoane se va face utilizand date concrete, corecte si valide, completand toate campurile solicitate.

In situatia in care adresa de facturare este diferita de cea de livrare, acest lucru se va mentiona expres. Magazinul nostru virtual foloseste un cos de cumparaturi. Clientul este rugat sa verifice cu atentie sporita produsele si cantitatile afisate in cos, acestea reprezentand comanda finala. Dupa verificare, Clientul trebuie sa apese pe butonul "Finalizare Comanda".

b) Comanda telefonica - Pentru comenzi telefonice, se va suna la numarul de telefon 0756.067.543, urmand ca un consultant al societatii CREATE DESIGN MGC SRL sa ii preia comanda. Intervalul orar in care se pot plasa comenzi telefonice este de luni pana vineri, de la ora 10.00 – 18.00.

2. Produse si servicii

S.C. CREATE DESIGN MGC S.R.L  poate publica pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta intr–o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON. In cazul in care plata se efectueaza prin card bancar, S.C. CREATE DESIGN MGC S.R.L. va debita contul curent al Clientului cu sumele reprezentand contravaloarea produselor comandate, ulterior transmiterii catre acesta din urma a confirmarii comenzii.

In cazul platilor online S.C. CREATE DESIGN MGC S.R.L. nu este / nu poate fi facuta responsabila pentru niciun alt cost suplimentar suportat de client, incluzand, dar nelimitandu–se la, comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai clientul.

3. Confirmarea comenzii

In urma plasarii comenzii, online sau telefonice, se va trimite un e–mail de confirmare a inregistrarii acesteia pe adresa de e–mail indicata de client. 

4. Transportul

Livrarea catre Client a produselor/serviciilor achizitionate, este efectuata prin intermediul unei firme de curierat rapid. Livrarile se vor efectua, in medie, in 5-7 zile lucratoare de la data la care consumatorul a transmis comanda.

In cazul in care produsul va fi livrat cu depasirea termenului susmentionat, CREATE DESIGN MGC S.R.L. va informa Clientul prin E–mail, in termen de 7 zile lucratoare de la data la care clientul a transmis comanda, caz in care, acesta din urma poate renunta in scris la comanda.

In eventualitatea in care plata a fost efectuata inainte de data livrarii produsului/produselor comandat(e), sumele platite vor fi rambursate in totalitate conform legii, in termen de 14 de zile.

5. Conditii de returnare a produselor

Ne dorim ca produsele noastre sa satisfaca pe deplin cerintele dumneavoastra de calitate. Daca nu sunteti multumit de produsele cumparate,  aveti dreptul sa notificati in scris, prin email, pe vanzator ca renuntati la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului.

Nu se pot restitui produse folosite, deteriorate sau care prezinta urme de purtare.

Legislatia romaneasca in vigoare prevede: “consumatorul are dreptul de a denunța unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile calendaristice, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. OUG 34/2014 Singurele costuri care pot cadea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor”.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, folosind acelasi serviciu de transport cu care s–a facut expedierea. Produsele returnate prin coletarie vor fi expediate fara ramburs. Matteo Imobiliare va inapoia contravaloarea comenzii in cel mult 14 de zile de la data primirii returului. Suma inapoiata clientului nu include cheltuielile de transport si ramburs. Daca cheltuielile de transport au fost incluse initial in costul produselor, acestea vor fi scazute din suma returnata clientului in baza chitantei cu costurile expedierii.

 

Declinarea responsabilitatii

 

Continutul site–ului (texte, descrieri ale produselor, caracteristici tehnice, imagini, simboluri) sunt proprietatea S.C. CREATE DESIGN MGC S.R.L. si a partenerilor sai. Exista posibilitatea unor diferente intre imaginea produsului prezentata pe site si produsul in sine fizic, mai ales cu privire la nuanta culorii acestuia.

CREATE DESIGN MGC S.R.L. nu poate garanta disponibilitatea in stocuri a tuturor produselor afisate. Din acest motiv, CREATE DESIGN MGC S.R.L. isi rezerva dreptul de a nu onora comanda in cazul in care respectivul produs dispare din oferta curenta. Orice reclamatie va fi transmisa catre CREATE DESIGN MGC S.R.L. in maximum 24 de ore de la receptionarea produselor (telefonic sau in scris pe e–mail), urmand ca aceasta sa fie transmisa spre solutionare.

In cazul in care produsele nu se pot livra sau sufera deteriorari pe timpul livrarii, clientul poate cere returnarea imediata a sumelor avansate pana la acel moment, sub conditia returnarii produselor conform clauzelor sus mentionate, dar nu si alte despagubiri.

 

Politica de confidentialitate

 

Orice utilizator care a furnizat explicit adresa sa de email pe site–ul www.matteoimobiliare.ro poate opta pentru stergerea acesteia din baza noastra de date. Conform Legii nr. 677/2001, utilizatorul beneficiaza de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei.

www.matteoimobiliare.ro poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newsletterul sau, si poate trimite felicitari, cupoane cadou sau alte mesaje speciale. Utilizatorii website–ului nu sunt obligati sa furnizeze datele personale, insa acest refuz va conduce la imposibilitatea livrarii comenzilor. 

Totodata, utilizatorul are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care il privesc si sa solicite modificarea sau stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, utilizatorul se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata pe cale postala la adresa societatii CREATE DESIGN MGC S.R.L., Bucuresti, strada Mezes, nr. 9, sector 1. Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.

Observatie: *orice persoana are dreptul de a se opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor ce o privesc. Acest drept de opozitie poate fi exclus pentru anumite prelucrari prevazute de lege (de ex.: prelucrari efectuate de serviciile financiare si fiscale, de politie, justitie, securitate sociala). Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu; *orice persoana are, de asemenea, dreptul de a se opune, in mod gratuit si fara nici o justificare, la prelucrarea datelor sale personale in scopuri de marketing direct.

 

Prelucrarea datelor cu caracter personal

 

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata, CREATE DESIGN MGC S.R.L are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizezi.

Scopul colectarii datelor este:

– informarea Clientilor/Cumparatorilor privind situatia Contului lor inclusiv validarea, expedierea si facturarea Comenzilor, rezolvarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o Comanda, la Bunurile si sau serviciile achizitionate;

– trimiterea de Newslettere si/sau alerte periodice, prin folosirea postei electronice (e-mail, SMS);

– de cercetare de piata, de urmarire si monitorizare a vanzarilor si comportamentul Clientului/Cumparatorului.

 Prin completarea datelor in formularul de creare de Cont si/sau de Comanda Cumparatorul declara si accepta neconditionat ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a societatii CREATE DESIGN MGC S.R.L,   inregistrata in Registrul de Evidenta a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, si isi da acordul expres si neechivoc ca toate aceste date personale sa fie stocate, utilizate si prelucrate in scopul prevazut mai sus mentionate.

 Prin citirea Documentului ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de lege, respectiv dreptul la informare, dreptul de acces la date, dreptul de interventie, dreptul de opozitie, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale, dreptul de va adresa justitiei in caz de incalcare a drepturilor  garantate de Legea 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

Utilizatorul are dreptul sa se opuna prelucrarii datelor personale care il privesc si sa solicite modificarea sau stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, utilizatorul se poate adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata pe cale postala la adresa societatii CREATE DESIGN MGC S.R.L., Bucuresti, strada Mezes, nr. 9, sector 1.

Informatiile Cumparatorului cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchetul General, Politie, instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.